Ankomst i Punta Cana lufthavn

Punta Cana lufthavn er vel nok en af verdens størte privatejede lufthavne, selvom den egentlig er ret lille i forhold til mange andre lufthavne. Turister der ankommer til lufthavnen vil uden tvivl lægge mærke til bygningen med stråtag som faktisk er lufthavnen – mere tropisk bliver det vel næppe. Tag dog ikke fejl af størrelsen! Punta Cana lufthavnen er faktisk den mest travle på den Dominikanske Republik. i 2012 ankom således 2,406,709 turister i Punta Cana, hvilket svarer til 61.34% af alle ankomster (1).

Velkommen til Punta Cana

Velkommen til Punta Cana

Når du ankommer i lufthavnen, går ud af flyet og ned ad trappen til flypladsen skal du enten køre i bus eller gå hen til gaten. Så snart du kommer inden for, skal du stå i kø for at komme gennem paskontrollen, hvor du også skal købe det obligatoriske turist visum, der koster USD 10 per person og skal betales kontant. Når du har betalt, modtager du en lille kvittering som er dit visum.

Du kan dog også købe det online inden din rejse, så du kommer over i en langt mindre kø og dermed kan spare lidt tid. Turist visumet kan købes her http://www.dgii.gov.do/tarjetaTuristica/EN/about/Paginas/default.aspx

Læs OPDATERING omkring turistvisum 24/05-2018

Et par minutter efter (oftest inden du når hen til paskontrollen), kommer der en person gående gennem den til tider enormt lange kø … for at tage dit turistvisum igen!

For at gøre ventetiden mere behagelig, sørger lufthavnen for, at der er lidt Karibisk underholdning i form af levende musik…et typisk dominikansk 3-mands band der spiller lokal musik og gerne tager imod drikkepenge.

Når du kommer gennem paskontrollen skal du hente din bagage. Er din kuffert uheldigvis ikke kommet frem, vil du finde en lille skranke (bagage claim), hvor du skal have lavet en rapport over din manglende bagage. Luftfartsselskabet vil derefter sørge for, at din bagage bliver bragt til hotellet, så snart den ankommer med det næste fly eller med et andet fly. Husk at gemme den kvittering du får, indtil din bagage er leveret og husk på at din rejseforsikring og luftfartsselskabet har krav på at dække eventuelle udgifter som du måtte få, hvis du skal ud og købe tøj, samt give erstantning hvis bagagen er meget forsinket.

Når du (forhåbentlig) har modtaget din bagage, har du en sidste chance for at handle duty-free i den lille butik der ligger ved udgangen. Dernæst skal du aflevere din told deklarationsformular og have scannet bagagen inden du kan forlade lufthavnen.

Ved udgangen kommer du igennem et større område, hvor alle de lokale “tour operators” (rejseselskaber) har deres små boder. Hvis du har transport fra lufthavnen til dit ressort inklusiv i din rejsepakke, er det her du skal finde dit lokale rejseselskab, som vil vise dig vej ned til bussen. I tilfælde af at de ikke har nogen bod inde i lufthavnen (og du har bestilt transport), så vil du med sikkerhed finde din chauffør ved parkeringspladsen som venter på dit med et skilt der har dit navn på.

Hvis dette er tilfældet er det vigtigt, at du tager udgangen til venstre! Hvis du går ud af udgangen til højre, vil du kun finde taxa chauffører, som ihærdigt vil tilbyde dit transport (naturligvis mod betaling) og oftest vil forsøge at overbevise dig om, at dit lokale rejseselskab ikke eksisterer, eller at din chauffør ikke venter på dig. Hvis du går forkert, kan du altid gå tilbage og ud igen…eller gå tilbage og spørge om hjælp.

Så snart du har fundet din chauffør og forlader lufthavnen, har du typisk mellem 15 og 45 minutters kørsel til dit ressort.

– – –

(1) http://newsismybusiness.com/dominican-republic-leads-caribbean-in-tourist-arrivals/ 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s