Hvad er et “all-inklusive” ressort?

Melia Caribe Tropical er et all-inklusive ressort

Melia Caribe Tropical er et all-inklusive ressort

Langt de fleste ressorter i Punta Cana er all-inklusive, men hvad betyder det egentligt, og hvad er der inklusiv?

All-inklusive dækker over en lang liste af ting og services, som er inkluderet, når du betaler for dit ressort ophold. Som udgangspunkt dækker begrebet over mad og drikke, dvs. at morgenmad, frokost og aftensmad er inklusiv. Derudover kan der være en eller flere små steder på ressorten, hvor der serveres snacks mellem hovedmåltiderne. De mere luksuriøse ressorter, som fx Paradisus Palma Real og Sanctuary Cap Cana, inkluderer også room service.

Drikkevarer er også inklusiv, og det gælder både drikkevarer med og uden alkohol. Normalt inkluderer de fleste ressorter ”lokal alkohol”, hvilket vil sige, at deres rom/whisky/gin/vodka eller lignende er et standard (billigere) mærke i forhold til et såkaldt ”Premium” mærke (fx Barceló Imperial, Johnnie Walker Black Label, osv.). På de bedre ressorter vil Premium alkohol dog stort set altid være inkluderet som standard.

Restauranterne inkluderer også husets hvidvin og rødvin til maden. Hvis du er vandt til at drikke et bestemt mærke alkohol eller ønsker en god flaske vin til aftensmaden, har du altid mulighed for at bestille a la carte fra en menu, som så ikke er inklusiv.

All-inklusive begrebet dækker også over aktiviteter dagen igennem på stranden, ved poolen og på ressorten som helhed. Nogle ressorter har endda et helt aktivitetsskema for både børn og voksne, som starter tidligt om morgenen og slutter sidst på eftermiddagen og kan inkludere yoga, pilates, vandaerobics, strand volleyball, spanskundervisning, banko, danseundervisning, m.m. Om aftenen vil der typisk være live underholdning i form af musical shows, danse shows, koncerter, børneunderholdning, m.m.

Forældre, der rejser med deres børn, kan nyde godt af børneklubber og teen-klubber som ressorterne tilbyder som en del af deres all-inklusive program. Her kan børnene deltage i forskellige aktiviteter dagen igennem, som overses af en eller flere af ressortens ansatte.

All-inklusive kan også indeholde diverse sportsaktiviteter og faciliteter som fx tennisbaner, fitness center, vandsport (kajak, hobie cat, windsurfing, m.m.) og golf. Hvis golfen er inkluderet, er det meget typisk, at der stadig skal betales for golfbilen (buggy), som er obligatorisk og i nogle tilfælde koster lige så meget som en green fee koster i Danmark (ca. USD 40 – USD 65 per person, per runde).

I realiteten inkluderer all-inklusive også drikkepenge, og du kan sagtens holde en hel ferie på et all-inklusive ressort uden at give en eneste krone, dollar eller pesos i drikkepenge, hvilket dog ikke kan anbefales. Serviceniveauet stiger generelt lidt mere, hvis der falder lidt drikkepenge i ny og næ.

Internet og WIFI er ofte ikke med i all-inklusive begrebet, med mindre du bor på et af de mere luksuriøse ressorter. De fleste ressorter tilbyder dog gratis internet i lobbyen, og der vil også altid være en internet café eller lignende på ressorten, hvor du har mulighed for at købe internettid til din egen eller en af cafeens computere.

Hvis du er i tvivl om, hvad du har inklusiv på det ressort, hvor du skal bo i Punta Cana, har du altid mulighed for at spørge i receptionen.

One thought on “Hvad er et “all-inklusive” ressort?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s