Sådan pakker du kufferten

Hvad skal du have med i kufferten?

Hvad skal du have med i kufferten?

Hvad skal du have med i kufferten?

En ferie på mere end en uge kræver oftest lidt flere tanker og lidt mere planlægning, når det kommer til at pakke kufferten. Som kvinde kan jeg godt tilstå, at der stort set altid havner flere ting i kufferten, end hvad der rent faktist er nødvendigt…fx rigtig mange par sko!

Hvordan pakker man bedst sin kuffert til en 10-12-14 dages ferie i Punta Cana, og hvad skal man have med? Naturligvis varierer svaret afhængig af hvem man er, og de fleste mænd behøver ikke de samme eller lige så mange ting som de fleste kvinder. Her er et par tips til, hvad du kunne overveje næste gang kufferten skal pakkes til din ferie i Punta Cana.

Hvad må kufferten egentlig veje?

Det første, du bør gøre, er at tjekke, hvor meget bagage du må have med. Hvis dette ikke allerede står i dine rejsepapirer, kan du enten kontakte dit rejsebureau eller gå ind på flyselskabets hjemmeside og finde informationerne. Flyver du fx med Air FranceEconomy Class, må du have en kuffert med på maks 23 kilo.

Er du ikke typen, der pakker din kuffert aftenen før afrejse eller samme dag, kan det være smart nok at gå organiseret til værks og starte med at lave en pakkeliste. Du kan pakke efter, hvor længe du skal være på destinationen, vejrforhold, samt hvilke aktiviteter du eventuelt skal lave på din ferie.

Pak din kuffert efter vejret

Vejret i Punta Cana er stort set fantastisk året rundt (!) – solen skinner og det er dejligt varmt, så du får nemt brug for masser af sommertøj, hvilket heldigvis ikke fylder alt for meget i kufferten. Pak et par shorts, nederdele, kjoler, t-shirts og sandaler (du får sikkert kun brug for højst 1-2 par) . Et par tennissko kan også være en god ide, især hvis du skal på en udflugt, som fx Bavaro Runners, Zip Lines eller på sightseeing i hovedstaden. Tag gerne tøj med som du kan mikse og matche på kryds og tværs, så du får mest brug ud af tøjet både dag og aften.

Til middag på restaurant

Mændene skal huske at pakke lange bukser og evt. et par pæne skjorter eller polo shirts samt lukkede sko – det får I brug for om aftenen, når I skal spise på hotellets a la carte restauranter, hvor der oftest er “dress code”. Kvinderne har det lidt nemmere med påklædningen, men kan med fordel pakke et par pæne kjoler, et par flotte stilletter (måske kan de sandaler du allerede har pakket både bruges om dagen og om aftenen?) samt en let cardigan eller pashmina. Husk på, at der bruges air condition alle vegne indendørs, og det kan godt blive lidt køligt om aftenen inde på restauranterne.

Bling bling

Lad for en sikkerheds skyld  de kostbare juveler blive hjemme! Som kvinde må du naturligvis have lidt smykker med, men overvej kraftigt, hvor meget og hvad du får brug for og lad de ægte diamanter blive hjemme. Det ville være så ærgerligt, hvis du fik smykkerne stjålet og skulle bruge tid på en lokal politistation i stedet for at nyde ferien. Tag ikke smykker med som du ikke har råd til at miste.

Til stranden og ved poolen 

Du får helt sikkert brug for badetøjet, men ikke strandhåndklædet. Håndklæder til stranden og poolen får du på hotellet.

Overvej om du behøver at købe solcremen hjemmefra – ellers kan du købe den, når du kommer frem.

Husk solbrillerne og diverse ting til at underholdning. Har du fx en iPad, kan du med fordel fylde den med spændende bøger, blade, artikler så du ikke skal slæbe flere kilo læsestof med hjemmefra.

Har du planer om at snorkle i havet, så har langt de fleste hoteller udstyr du kan låne gratis og alle udflugter med snorkling inkluderer også udstyr.

Hvad med hårtørreren?

Stort set alle ressorter har hårtørrer på badeværelserne. Vil du absolut have din egen med eller skal du have andre elektriske ting med, så husk at strømmen i Punta Cana kun er 110 V modsvarende 220 V i Danmark. Din hårtørrer vil sikkert stadig fungere (husk at se efter, om den kan køre på 110 V), men den vil med garanti køre på halv kraft, så du skal bruge dobbelt så lang tid på at tørre håret.

Med mindre du bruger speciel sæbe, shampoo eller balsam, kan du sagtens lade det ligge derhjemme. Alle hotelbadeværelser har shampoo, m.m.

Golf eller sightseeing

Skal du spille golf, må du naturligvis have dit golftøj og sko med. Overvej eventuelt hvor mange gange du vil spille, og om det kan svare sig at tage dit eget golfsæt med. Du kan leje golfkøller på alle baner, som koster mellem USD 40 – 65.

Skal du på sightseeing der inkluderer besøg i kirker, skal du huske på, at det ikke er tilladt at komme inden for iført t-shirts uden ærmer eller shorts/nederdeler/kjoler der er alt for korte (der går over knæet).

Computer, emails og Facebook

De fleste folk kan ikke undvære emails eller facebook selvom de er på ferie, og måske skal du lige tjekke op på, at alt går godt derhjemme. Overvej om du behøver at tage din computer med eller om du kan nøjes med fx din iPad, din iPhone eller anden smartphone. Tjek om ressortet tilbyder gratis internet, eller om der er internet café, hvor du kan tjekke emails. Nogle ressorter tilbyder gratis brug af computer og internet til gæster der fx bor på Royal Service, Club Premium eller lignende, dvs. højere værelseskategori.

Håndbagagen og alt det vigtige

Undersøg igen hvor meget du må have med som håndbagage. På Air France må du fx have maks 12 kilo håndbagage fordelt på en en standard håndbagage med (55 cm L x 35 cm B x 25 cm H) samt en “accessory” (håndtaske, computer taske, kamera, etc.).

Pak altid dine værdifulde ting i håndbagagen! Pas og penge skal du naturligvis altid have i håndbagagen. En god ide er også at tage en kopi af alle de kort som du har i pungen (forsikringskort, kørekort, kreditkort, pas, m.m.) og gem på computeren eller tag med i tilfælde af, at du skulle få pungen stjålet. Gem også eventuelt en komplet liste over, hvad du har i kufferten, så du nemt kan gengive indholdet i tilfælde af, at du mister kufferten, og du skal have den erstattet af din rejseforsikring.

Husk at du ikke må have væsker i håndbagagen. Du må som regel have væsker eller andre flydende produkter med i små mængder (maksimum 100 ml per produkt), som skal pakkes i en lukket, klar plastikpose (zip lock pose) som maksimum på kunne rumme 1 liter. En pose per person er tilladt. Du må også gerne have livsnødvendig medicin med som du har fået på recept fra din læge, babymad samt enkelte fødevarer hvis du fx er allergisk overfor gluten eller laktose.

One thought on “Hvad skal du have med i kufferten?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s