Opholdstilladelse

Så har jeg endelig fået fornyet min dominikanske opholdstilladelse og har fået et fint nyt kort. Uheldigvis var jeg dog lidt for sent ude med at sende mit gamle kort ind til min advokat, så jeg nåede ikke at komme under de gamle regler hos den gamle regering. Det betød egentlig bare, at jeg skulle gennem HELE processen igen for at få opholdstilladelsen fornyet.

For ca. to uger siden to Anders og jeg til hovedstaden Santo Domingo og mødtes med vores advokat inde på immigrationskontoret. Her skulle jeg have taget blodprøve, urinprøve samt skrive under på en ansøgningsformular, hvor jeg skulle sætte fingeraftryk af mine to pegefingre. Bagefter kørte vi til et privat hospital, hvor jeg fik taget røntgenbilleder, og til sidst stoppede vi hos en fotograf for at tage billeder. Det hele tog ca. to timer.

Vi har brugt den samme advokat siden vi fik vores opholdstilladelse første gang, og hun har altid været kanon professionel og effektiv.

I mandags tog vi igen til Santo Domingo for at hente mit kort. Vi mødtes igen med advokaten på immigrationskontoret, og det første hun siger til mig er “åh, du har shorts på!” Det var åbenbart lidt af et problem, da der af en eller anden årsag er en regel om, at man ikke må komme ind på bestemte områder af immigrationskontoret iført shorts.

Vi satte os i den store ventesal, mens advokaten rendte rundt og ordnede sagerne. På et tidspunkt skulle jeg ind på et af kontorerne inde bagved, og hun sagde til mig, at hun havde snakket med vagten om at lukke mig ind, selvom jeg havde shorts på. Han var gået med til det mod at få 200 pesos stukket i hånden (ca. 30 kr), men jeg kunne ikke komme ind lige med det samme, for hans chef var pludselig dukket op. Efter lidt tid var der åbenbart ingen stor fare på færde, så han fik sine penge, og jeg kom ind bagved, hvor jeg skulle have taget billeder.

Ca. 2 timer efter vores ankomst fik jeg endelig mit kort og kunne tage hjem igen med en fornyet opholdstilladelse, som er gyldig i to år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s